marți, 2 septembrie 2008

Arat cu calul


"La nivelul anului 2010, nu mai putem face agricultura cu calul, mai ales in conditiile de seceta din ultimii doi ani. Plugul intra in pamant cam 6-7 cm, adancime insuficienta pentru a face agricultura asa cum trebuie." (9am.ro)


Sa mori tu! :)) Pai eu, care nu prea ma duc zilnic la arat, as fi putut zice asta fara sa ma scarpin in cap si sa ma gandesc la o greva.


Si cu irigatiile? Cine a furat tevile ca sa isi puna sprijin la garduri? Nu imi spuneti... tiganii sunt de vina...


Sunt de acord cu ce zic ei (fermierii-grevisti) ca nu ar trebui sa plateasca accize la motorina dar... Fermierul roman(avem noi asa ceva?!?!) ar trebui sa si puna mana sa munceasca... Si cu mai mult cap si mai putina tuica si stat cu cotul in sapa... Adica decat sa cultivam pepeni care se strica cu tonele in piete poate vindem carne de strut daca asta se cere... Daca facem produse eco hai sa le exportam pe bani de eco... Daca vin biocombustibilii la putere hai sa cultivam rapita in loc de ceapa...


Tara asta ti-o trage pe toate partile... Daca trebuie sa muncesti pamantul ca sa iti castigi traiul o sa ai o viata grea... Si ca sa nu ai o viata grea trebuie sa te duca un pic capul si deci educatia e foarte importanta... Dar sistemul nostru educational e si el in era aratului cu calul... Greu sa scapi... Tara asta ti-o trage pe toate partile... Daca vrem sa iesim din rahat uneori trebuie sa muncim mai mult.


Si daca avem impresia ca doar cu calul putem sa aram...sa stam sa ne gandim un pic si pe urma sa gasim o solutie pentru noi... nu sa intindem mana cu o greva la Guvern...

Niciun comentariu: