duminică, 31 august 2008

Tragedia lui Dobos - slava Domnului ca doar a lui...


Toata lumea aude zilele astea de tragedia fotbalului romanesc... Toni Dobos, renumit fost jucator al nationalei de fotbal a Romaniei, a suferit un grav accident de masina.


"Accidentul s-a produs sâmbătă noapte, în jurul orei 3.20, pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, din cauza fostului preşedinte al clubului Universitatea Cluj, care a adormit la volan, a intrat pe contrasens şi a lovit un tir parcat regulamentar într-o alveolă special amenajată. În urma impactului, maşina condusă de Anton Doboş a ricoşat în trei tuburi de canalizare depozitate pe marginea drumului." (mediafax.ro)


Se gandeste cineva acum la faptul ca omul asta, din vina lui, putea rani sau chiar omori pe altcineva? Doar norocul a facut ca din sensul opus sa nu vina nici o alta masina. Si tot norocul, chestie de altfel foarte abstracta in universul meu de referinta, a facut ca soferul, indiferent ce mare glorie o fi fost el, sa adoarma la volan acolo unde nu putea lovi pe nimeni.


Cine se stie mai sofer si mai responsabil sa imi explice si mie pe aceasta cale cum poti sa te urci la volan cand esti atat de obosit incat sa te fure somnul. Toata lumea se gandeste la el acum... Eu sunt mai intr-o ureche... Ma gandesc la cei care ar fi putut fi pe celalt sens al iresponsabilitatii unui sofer. Daca ai bani de un dita mai Mertzanu' de ce nu dai un ban unui taxiu sa te duca acasa daca nu mai esti in stare sa te tii pe picioare de oboseala


"Mai multe persoane din sistemul sanitar au fost sensibilizate de drama prin care trece în aceste momente fostul preşedinte al celor de Universitatea Cluj, aceştia organizînd o teleconferinţă pentru a găsi metode de salvare a acestuia." (gsp.ro)


Aici ma intreb pentru cati alti oameni face asa ceva sistemul sanitar din Cluj... Chiar asa de saritori sunt de obicei doctorii ardeleni?


"A ieşit din comă, dar nu se deocamdată conştient. Asta e normal, dacă luăm în calcul şi efectele sedativelor. Oricum, s-a mai stabilizat faţă de azi dimineaţă", au declarat surse medicale, sub protecţia anonimatului. Aceleaşi surse au precizat că Toni Doboş va rămâne la Neurochirugie, sub supraveghere, iar mâine va fi consultat de un medic specialist care va veni din Viena." (banateanul.ro)


Sper sa isi revina. Nu doresc moartea nimanui. Si sper asta cu atat mai mult cu cat ar putea invata o lectie pretioasa despre viata si mersul la volan. Si sa predea lectia asta si altora... Daca esti obosit, ori iei un taxi, ori tragi pe dreapta si te culci... Pentru ca in mod cert nu catre spital te grabesti sa ajungi... Si pentru ca si mai sigur de atat nimeni altcineva din trafic nu are nici o vina.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Total de acord! Sunt curios cati "umanisti" se oripileaza citind postul. Dar ce sa-i facem ... asa e cand esti persoana cat de cat importanta, ti se iarta multe si toata lumea este alaturi de tine. Ar trebui cu totii sa ne dorim sa ajungem vedete. Nu pentru bani, faima sau alte chestii d'astea meschine, ci pur si simplu pentru a fi siguri ca in caz ca ajungem cumva in spital, doctorii vor organiza cate o teleconferinta si pt fiecare dintre noi.